Дублянська ОТГ працює над Картою розвитку громади – майбутнє громади твориться разом!

Часто ми віримо, що ефективний розвиток громади почнеться коли на виборах переможуть найкращі кандидати та реалізують свою програму.

Насправді  мешканці самі мають вирішити, якою вони хочуть бачити свою громаду, запропонувати кандидатам пропозиції щодо її розвитку та контролювати їх виконання. Для цього регіональні координатори ВІ “Активна Громада” збирають пропозиції від мешканців Дублянської ОТГ! На їх основі буде сформована “Карта розвитку громади Дублянської ОТГ”.

 

ЩО: збір пропозицій до “Карти розвитку громади” Дублянської  ОТГ

Збір інформації триває: до 15 червня 2020 року

Надати свої пропозиції: https://forms.gle/YAomu4FxWHGghyda7

 

Карта розвитку громади – програма, яка містить перелік пропозицій від УСІХ ОХОЧИХ висловити свою думку щодо основних напрямів розвитку своєї громади. У 2015 році команда ВІ “Активна Громада” напрацювала 9 таких програм для наступних громад: Тернопіль, Ужгород, Вінниця, Черкаси, Богуслав, Зіньків, Добропілля, Херсон та Скадовськ. Координатори систематизували всі подані ідеї, передали напрацювання політичним партіям та кандидатам на місцевих виборах і відслідкували виконання цих пропозицій. 

 

Проект “Задай курс владі” в рамках якого і буде сформовано “Карта розвитку громади” продовжується у 50-ти ОТГ і ми запрошуємо всіх охочих долучатися до цього процесу! 

 

Пропозиції мешканців громад можуть стосуватися найрізноманітніших питань та проблем, які потрібно вирішити. Наведемо декілька прикладів:

  • розвиток інфраструктури;
  • підтримка культурних проєктів; 
  • надання е-послуг структурними підрозділами органів місцевого самоврядування та органами виконавчої влади;
  • розвиток житлово-комунального господарства;
  • розширення інструментів участі громадян у прийнятті рішень;
  • вирішення екологічних питань;
  • сприяння розвитку ОСББ;
  • запровадження бюджету участі.

 

Поспішайте надати свої пропозиції та ідеї! 

Давайте будувати майбутнє наших громад разом!   

 

Довідка. Кампанія «Задай курс владі» реалізується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

 

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягти добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *