Порушення правил торгівлі, порушення правил перевезень: адмінки і кримінал в час карантину

На Львівщині поліцейські відкрили перше кримінальне провадження за фактом порушення правил карантину.

 

Правоохоронці закликають громадян, а також керівників установ та закладів ретельно дотримуватись вимог постанови Кабінету Міністрів України “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо уникнення зараження короновірусом. Про це Depo.Львів повідомил в ГУ НП у Львівській області.

 

Учора, 21 березня, слідчі Сколівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) КК України за фактом неприпинення роботи готельно-розважального комплексу, розташованого в одному з сіл Сколівського району. Санкція статті передбачає покарання – штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Вчора, 20 березня, дільничні офіцери поліції склали протокол про адміністративне правопорушення щодо особи, котра не припинила роботу цього ж комплексу, незважаючи на це, сьогодні, 21 березня, заклад продовжив роботу.

 

Окрім того, під час патрулювання у Львові правоохоронці виявили 7 випадків порушення правил торгівлі під час карантину. Подібні порушення були виявлені у Золочеві, Бориславі, Сокалі, Червонограді, Дрогобичі та в одному з сіл Самбірського району.

Роботу закладів, у яких працівники продовжували надавати послуги населенню, поліцейські виявили у Львові та в Жидачеві.

У Трускавці правоохоронці виявили факт здійснення приміського автобусного перевезення пасажирів з порушення м правил карантину.

 

Щодо порушників правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Загалом від запровадження карантинних заходів співробітники Головного управління Національної поліції у Львівській області виявили у Львові та на території області 45 випадків порушення постанови Кабінету Міністрів України “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу.

 

Нагадаємо, на виконання постанови, до 3 квітня співробітники служб та підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області працюють у посиленому режимі. Проводяться профілактичні заходи, головною метою яких є мінімізація негативних наслідків розповсюдження вірусу, збереження життя та здоров’я громадян. Також збільшено кількість патрулів, котрі несуть службу з охорони публічного порядку у Львові та на території області.

Окрім того, згідно цієї ж постанови забороняється проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Також заборонено (за деякими винятками) діяльність суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення. Обмеження також стосуються пасажирських перевезень.

 

Ми в Телеграм  t.me/drogmedia 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *