“Реванш Антимайдану”? Одіозну Ірину Венедіктову призначено Генеральним прокурором України

Верховна Рада призначила на посаду генерального прокурора України теперішню в.о. голови ДБР Ірину Венедіктову. Про це пише Українська правда.

Джерело: засідання Верховної Ради

Деталі: За призначення Венедіктової проголосували 269 народних депутати.

Зеленський представляючи Венедіктову сказав, що це вперше, коли на цій посаді буде жінка. Венедіктова пообіцяла виконувати свої обов’язки чесно та сумлінно і відновити “потужну інституцію”.

 Відповідаючи на одне із запитань нардепів, вона сказала, що в Україні немає політичних переслідувань, а “вор має сидіти в тюрмі”.

Проти її призначення відкрито виступили фракції “Голос” і “Європейська солідарність”. Зокрема у фракції “Голос” заявили, що Венедіктова не склала залік, коли намагалася стати суддею Верховного Суду. Венедіктова сказала, що це не відповідає дійсності. В “ЄС” заявили, що Венедіктова буде займатися політичними переслідуваннями.

Фракції “Батьківщина” і ОПЗЖ утрималися.

Добре подумайте, як ви будете спати цієї ночі, коли призначите людину, яка категорично не підтримує Майдан: народна депутатка «Голосу» Інна Совсун із трибуни парламенту про призначення Ірини Венедіктової новою очільницею Офісу Генерального прокурора:

Вбудоване відео

 
Водночас, нардеп Володимир В’ятрович  наголосив, що Венедіктова як генеральний прокурор – це спроба президента Зеленського змінити «100% свого генпрокурора» Рябошапку на «200% свого прокурора» Венедіктову, яка потрібна йому для здійснення політичних репресій. Про це пише Главком.
Ірина Венедіктова, кандидатуру якої президент Зеленський запропонував на посаду генпрокурора – це реванш Антимайдану.
Про це сказав депутат фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович з трибуни парламенту.
«Пані Венедіктова, як керівник ДБР, нещодавно на цій посаді, але встигла відзначитися. Встигла відзначитися, перетворивши дуже важливий для держави орган на інструмент для політичних репресій і переслідування. Пані Венедіктова як керівник ДБР стоїть за переслідуванням нашої колеги Софії Федини. Пані Венедіктова – це призначення адвоката Януковича Бабікова своїм заступником, пані Венедіктова – це ініціатива про скасування закону про амністію Майдану, це погроза, це пересдідування тисячі людей, які брали участь у Революції гідності», – сказав депутат.

В’ятрович наголосив, що  Венедіктова як генеральний прокурор – це спроба президента Зеленського змінити «100% свого генпрокурора» Рябошапку на «200% свого прокурора» Венедіктову, яка потрібна йому для здійснення політичних репресій.

«Пані Венедіктова – це реванш Антимайдану», – зазначив депутат.

До слова, під час засідання фракції «Слуга народу» не пролунали прізвища інших ймовірних кандидатів на посаду генпрокурора, окрім народного депутата Сергія Іонушаса.

 

 

Ми в Телеграм  t.me/drogmedia 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *