3 легендарні фото з Майдану, якими захоплюється весь світ

На Майдані були зроблені сотні тисяч фотографій. Хто ж ці герої, що зображені на найвідоміших світлинах Революції Гідності?

3 легендарні фото з Майдану, якими захоплюється весь світ

Це був грудень 2013 року. Янукович ще при владі, а на вулиці мирний протест. Тоді і була зроблена ця світлина. Музикант проти озброєної міліції.

maydan_piano_slider

За піаніно сидів львів’янин Маркіян Мацех. Саме вони з батьком привезли музичний інструмент на головну площу країни, і пофарбували у синьо-жовті кольори.

Була ідея показати комунікаційний жест поліції, що ми проти них не воюємо. Це дуже символічно – згадує Маркіян

У самий розпал сутичок на Інститутській та Грушевського в об’єктив камер потрапив юний революціонер у касці. На задньому плані – палаюча автівка. Шокуюче фото.

6446635

Знімок облетів увесь світ, але й досі, майже ніхто не знає хто він, звідки і як його звуть?!

На фото – Роман Савельєв, і він добре пам’ятає найзапекліші сутички з Беркутом.

Стріляли бойовими кулями з калаша, стріляли по людям, вони стріляли і по вікнам, і по ногам, і в землю, їм було все одно – розповідає Роман

Тоді хлопцю було лише 12. Наймолодший учасник революції. Батько помер, а де мати він взагалі не знає. Зараз, навчається в інтернаті і мріє стати військовим.

Під час найзапекліших сутичок у лютому, була зроблена одна з найкривавіших фотографій:

39

Це Микола Кузнецов та його син Ігор. Обидва науковці.  Їхні скривавлені обличчя потрапили на перші шпальти європейських видань.

Пригадуючи ті страшні події, кажуть, що рани вже давно загоїлися, а от не до кінця реалізована мета – продовжує боліти. Попри жертви, принесені на Майдані, корупція і далі процвітає, до європейських стандартів ще дуже далеко, обіцяні реформи реалізуються переважно на словах.

ФАКТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *