Під наглядом! У Бориславі на вулицях побільшало камер

На території Борислава встановлено 15 камер відеоспостереження, які в попередні роки було придбано в рамках програми «Безпечне місто» за спонсорські кошти. Та нещодавно, завдяки реалізації проєкту-переможця обласного конкурсу проєктів місцевого розвитку, їх чисельність поповнили ще 8 нових камер, які встановлено на вул. Дрогобицькій.

Ця місцева ініціатива  реалізовується спільно громадою мікрорайону Губичі, Бориславською міською радою, Львівською обласною радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Таким чином до проєкту «Придбання та встановлення системи відеоспостереження на вул. Дрогобицькій в м. Бориславі» залучено 126  тис 402 грн, з яких 63 тис 201 грн було профінансовано з обласного бюджету, 37 тис 863 грн – з міського, 12 тис 800 грн – спонсорських внесків та 12 тис 538 грн становить частка нефінансового внеску громади. Головний розробник проєкту – орган самоорганізації населення «Квартальний комітет «Губичі». Про це інформують у Бориславській міській раді.

«Відеокамери забезпечені акумуляторами і в разі зникнення напруги продовжують працювати, – розповідає голова ОСН Тарас Багрій. – За написання проекту та його всебічну підтримку дякую депутату міської ради від Губич Руслан Зелінський, за фінансову підтримку – головному спонсору ТзОВ «Белуко». Загалом, враховуючи встановлені раніше, на вул. Дрогобицькій вже працюють 10 камер, які «спостерігають» за дорожньою ситуацією від перехрестя з вул. Петлюри (т.з.”Рогачка”) аж до колишнього хімзаводу».

Як проінформував директор КП «Бориславсвітло» Валерій Настенко, камери вже підключено до загальноміської системи відеоспостереження. Додатково встановлено накопичувальний пристрій, що збільшить загальну тривалість збереження архівної інформації на сервері системи. Для підключення камер було прокладено більше 4 км оптоволоконного кабелю.

«Радує, що мешканці Губич долучились до розширення міської мережі відеонагляду. Це дозволить збільшити охоплення та посилити контроль за порядком на вулицях Борислава. – говорить міський голова Ігор Яворський. – Доступ до камер мають правоохоронці та працівники спецслужб і це додатковий інструмент для створення спокою, безпеки і комфорту мешканцям».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *