Депутати Дрогобицької міської ради – проти «формули Штайнмаєра» та продажу сільськогосподарських земель в Україні

Текст заяви уповноважили зачитати міського голову Дрогобича Тараса Кучму.

У заяві йдеться про те, що реалізація «формули Штайнмаєра» — це відверта капітуляція. Оскільки тоді Законом України московським окупантам та їх пособникам-терористам гарантується амністія, знищується українська мова, самі ж колишні ватажки загонів бойовиків ймовірно стануть очільниками окупованого Донбасу, маючи право призначити своїх керівників органів прокуратури та суду, і головне — Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини окремих регіонів Донбасу з регіонами Росії, чим по суті визнається сам факт відсутності реального кордону з РФ.

Депутатський корпус Дрогобича вимагає не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям та притягнути до кримінальної відповідальності з позбавленням громадянства усіх, хто зрадив Українську Державу, працюючи на окупаційну адміністрацію. Провести місцеві вибори на цих територіях депутати вимагають лише після повної перепаспортизації населення та перевірки відповідності статусу громадянина України.

Також у заяві йдеться про те, що на окупованих територіях необхідно запровадити реальний воєнний стан з повною економічною, енергетичною, ресурсною та транспортною блокадою, яку тримати до повної деокупації цих територій. Розірвати усі дипломатичні відносити з Російською Федерацією та домогтися реальних кроків підтримки України від держав, які декларувати безпеку та недоторканість кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї.

«Введення в дію закону про особливий статус Донбасу — це однозначний сигнал усім антиукраїнським силам в інших областях, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» і диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світові, що про долю України треба говорити з Москвою, а не Києвом. А питання послаблення, а то й відміни міжнародних санкцій щодо російського агресора буде лише питанням часу і ворог тільки нарощуватиме свою агресію з можливістю подальшого збройного захоплення українських територій. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, це продовження війни на покоління з метою знищення нашої держави», — йдеться у тексті заяви.

Міський голова наголосив, що є ще два тексти заяв такого ж змісту, подані від політичних сил, тому з секретарем ради Олегом Хрущем погоджено, що до основного тексту буде внесено корективи, а відтак заяву скерують адресату, передає прес-служба міськї ради.

 

Крім того, сесія Дрогобицької міської ради виступає проти продажу сільськогосподарських земель в Україні та вимагає продовження мораторію на продаж таких земель до 2025 року. Відповідне звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України депутати ДМР прийняли теж сьогодні.

«Дрогобицька міська рада, беручу до уваги численні звернення громадян, сільгоспвиробників, громадських організацій стосовно необхідності продовження дії мораторію на купівлю-продаж або іншим способом відчуження ділянок сільськогосподарського призначення, вважає, що земля має бути ресурсом розвитку саме українського народу, а не об`єктом наживи для іноземних спекулянтів та олігархів, зокрема росіян і кремлівської кліки, представники якої вже давно володіють паспортами ЄС, Великої Британії та США», — йдеться у зверненні до перших осіб держави.

Для прийняття правової законодавчої бази щодо відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення депутати Дрогобицької міської ради просять винести це питання на широке публічне обговорення, передає прес-служба мерії.

ФОТО Факти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *