«Український Букет народів»: запрошуємо небайдужих дрогобичан на п’яту інтеркультурну зустріч змінотворців

Інтеркультурна зустріч змінотворців – подія, створена з метою об’єднання різних культурних середовищ для спілкування, обміну ідеями та досвідом, налагодження нових контактів, створення та запуску нових проектів. 

Тут немає правил, окрім одного, – поважати один одного.

Зустрічі змінотворців – це дискусії та розмови про натхнення, свободу, синергію та різноманіття.

Чому це важливо? Саме в такий спосіб ми відчуваємо один одно, відкриваємо для себе галактики інших культур, особистостей, з якими живемо сусідуємо.

“Наш проект набирає обертів! В суботу відбудеться вже п’ята зустріч людей, небайдужих до багатонаціональної історії міста та його культурного розмаїття. Зараз любов Дрогобича дає мені сили зберегти Надію на повернення до мого рідного  Криму.

У мене є Мрія: одного разу в горах Криму я сидітиму і слухатиму, як моя донечка Каміла гратиме на кемане… я дивитимуся на QaraDeñiz (Чорне море), і тільки тоді буду цілком спокійний…

У славному Дрогобичі за два місяці проекту «Український Букет Народів»  уже відбулися чотири інтеркультурні зустрічі змінотворців за підтримки Українського культурного фонду.

Перша зустріч була присвячена презентації самого проекту, у якій взяли участь Дрогобицький1 міський голова Тарас Кучма, представники кримськотатарської, єврейської та польської громад, а також громадські активісти.

На другій зустрічі вперше в Дрогобичі було проведено Ланч довіри.Майстер-клас з плетіння Мандали Bırlık (Єдність) провела постійна учасниця наших зустрічей Яна Мельник, якій ми щиро вдячні.

На третій зустрічі, учасниками якого був дитячий парламент Дрогобича за підтримки Дрогобицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в форматі «жива бібліотек», пролунали історії  добросусідства.

Також учасники побували в  музеї  Бруно Шульца в ДДПУ імені Івана Франка. Дякуємо Оксані Рудавській за цікаві історії добросусідства та Вірі Брухаль-Романишин за фахову й змістовну  екскурсію в музеї дрогобицького генія..

На четвертій зустрічі волонтери Молодіжного  простору Дрогобича знайомилися з символікою кримськотатарського візерунка. На майстер класі учасники з допомогою ДіляриБекірової  майстрували  кримськотатарський жіночий головний убір феску.

Тож чекаємо на вас 20 липня о 15 годині в Народному домі імені Івана Франка  (Дрогобич, вулиця Франка, 20).

Вхід вільний та вельми  бажаний”, –  каже Амет Бекіров, голова НГО «Арекет», координатор “Українського Букету Народів”.

 

Контактна особа – Амет Бекіров, координатор проекту у Дрогобичі 380978875983 ngoareket@gmail.com

Довідка:

*Інноваційний проект «Український Букет Народів – створення інтеркультурних путівників з залученням громадян України різного соціального та етнічного походження» реалізується у чотирьох пілотних громадах Запорізької, Луганської, Полтавської та Львівської областей. Проект організовує Молодіжна організація «СТАН» за підтримки Українського культурного фонду.

Співорганізатори проекту: Громадська організація «Молодіжна аґенція з адвокації ромської культури «АРКА», Громадська організація «Арекет», Громадська організація «Культурний ді@лог», Благодійна організація «Благодійний Фонд «MLT Museum PLUS», Комунальний заклад «Лисичанський міський Палац культури», Громадська організація «Кримська проектно-освітня платформа Q-hub».

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *