Громадянам соціальних категорій пропонуватимуть 15000 гривень за відмову від послуг централізованого теплопостачання у Дрогобичі

У четвер, 27 червня, сесія Дрогобицької міської ради прийняла рішення «Про затвердження міської Програми призначення і виплати одноразової цільової грошової допомоги малозабезпечним мешканцям Дрогобича, квартири яких будуть відключені від системи централізованого теплопостачання на 2019-2020 роки».

Як зазначають у КП «Дрогобичтеплоенерго», підприємство опинилося у ситуації, коли на окремі будинки виділяються значні суми на забезпечення послуги з централізованого теплопостачання. Ця послуга надається ліченим квартирам у багатоповерхівках, які, можливо, й мають бажання відключитися від системи теплопостачання, але у них нема фінансової можливості. Прийняття цієї Програми вирішує проблему для певної категорії осіб з числа малозабезпечених. Саме цим громадянам — власникам домогосподарства, будуть надавати одноразову допомогу в розмірі 15 тисяч гривень для облаштування індивідуального опалення.

Виплату допомоги здійснюватиме управління праці та соціального захисту населення за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті на відповідний рік для надання матеріальної допомоги.

«Ми вирішуємо цю проблему адресно. Зараз у Дрогобичі налічується близько 30 домогосподарств, які потрапляють під дію Програми. Програму прийнято. Наступний крок — пошук фінансового забезпечення на її виконання», — зазначив начальник управління праці та соціального захисту населення ДМР Іван Терлецький.

Виплата допомоги може здійснюватися за місцем проживання/реєстрації одержувача шляхом перерахування коштів на їх особові рахунки в установах уповноважених банків.

Призначенням допомоги займатиметься спеціальна комісія, керуючись Програмою модернізації системи централізованого теплопостачання КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міської ради, яка затверджена рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 21 лютого 2019 року № 22.

«Необхідність запровадження відповідної Програми у Дрогобичі ми ініціювали ще минулого року під час робочої зустрічі за участі керівників КП «Дрогобичтеплоенерго», Управління праці та соціального захисту та КУ «Інститут розвитку міста. У цій патовій ситуації нам вдалося отримати перемогу для обох сторін — люди з низькими доходами отримають матеріальну допомогу, і тим самим ми поєднали інтереси людей та КП «Дрогобичтеплоенерго», — наголосив керівник КУ «Інститут міста Володимир Кондзьолка.

Умови та механізм призначення і виплати цільової грошової допомоги:

1. Одноразова цільова грошова допомога (далі – допомога) призначається комісією, яка утворюється розпорядженням міського голови;

2. Допомога призначається малозабезпеченим мешканцям міста, квартири яких планується відключити від системи централізованого опалення, відповідно до Програми модернізації системи централізованого теплопостачання КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міської ради (рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 21 лютого 2019 року № 22);

3. Коло осіб, на яких поширюється дія Програми:
– одинока особа;
– сім’я, яка складається з двох і більше осіб/дітей з інвалідністю;
– сім’я виховує дитину з інвалідністю;
– особа з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС (причинний зв’язок інвалідності встановлений внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС;
– особа, яка здійснює догляд за особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду.

4. Заявник подає заяву для призначення допомоги на ім’я міського голови.

До заяви додається:
– заява про надання допомоги довільної форми;
– копія паспорта Заявника та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
– довідка з банківської установи про відкриття рахунку (оригінал);
– копія документів, що підтверджують соціальний статус (особа з інвалідністю, опікун, ветеран тощо);
– копії документів, що підтверджують право власності на квартиру;
– довідка про склад сім’ї.

Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають прізвище, ім’я, по батькові і серію та номер паспорта.

Копії документів подаються разом із оригіналами для звірки.

У разі потреби Комісія може запитувати додаткові документ, необхідні для прийняття рішення про призначення допомоги.

Обсяг фінансування Програми уточнюється щороку під час складання проекту міського бюджету на відповідний рік з урахуванням його можливостей.

Про це йдеться у тексті Програми призначення і виплати одноразової цільової грошової допомоги малозабезпечним мешканцям Дрогобича, квартири яких будуть відключені від системи централізованого теплопостачання на 2019-2020 роки.

«Прийняття сесією міської ради цієї програми дає нам можливість вже в цьому році вирішити одну з найбільших проблем дрогобичан, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. Більше цим людям не доведеться оббивати пороги Ратуші в пошуках вирішення проблеми.

Звісно, що наслідком прийняття сесією такого рішення не має стати масова відмова від послуг централізованого опалення, адже ця програма передбачена на мешканців тих будинків, де залишилися невідключені поодинокі квартири.

Прийнявши таке рішення ми не лише вирішуємо соціально-побутову проблему, а й оптимізуємо видатки КП «Дрогобичтеплоенерго», — прокоментував прийняття Програми міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Прес-служба ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *