Коли вривається терпець, АБО Як змусити владу діяти

Це сталося у Стебнику: нещодавно місцеві активісти, протестуючи проти жахливого стану дороги, вирішили її «заблокувати». На відрізку дороги Стебник-Трускавець (від міської ради до «скренти») в одну мить «стали несправними» близько ста автомобілів. Також активісти завітали на сесію міської ради, де висунули три вимоги, які має виконати міська рада: ремонт дороги у місячний термін; оприлюднення інформації на сайті міської ради про те, які дороги, вулички та прибудинкові заїзди було  відремонтовано за останні чотири роки та яку суму коштів було витрачено; оприлюднення інформації про те, скільки коштів було витрачено на те, щоб перекрити центр міста.

Через два тижні активісти вирішили нагадати про себе та свої умови і під час чергового засідання сесії Стебницької міськради влаштували сигнал-блокаду: близько 50 –ти автомобілів сигналили впродовж 15 хвилин. Тоді до активістів вийшли міський голова та депутати і повідомили, що мали зустріч у Львівській обласній раді з головою ОДА, і що останній пообіцяв сприяти виділенню коштів на ремонт дороги.

 

Варто додати, що у зв’язку з обмеженням руху великогабаритного транспорту дорогою Дрогобич-Трускавець (через провалля), цей транспорт пішов в обхід – через Стебник. Ділянку дороги, яка розбита великогабаритним транспортом (що якраз турбує людей), мали відремонтувати під час будівництва об’їзної дороги до Трускавця. , Однак, донині не розпочалося робіт ні з будівництві об’їзної дороги, ні не відремонтавано знищене у Стебнику покриття.

На якому етапі вирішення питання фінансування ремонту дороги та чи взагалі її будуть ремонтувати – про це ми запитали у міського голови Стебника Петра Старосольського. Міський голова каже:“Я уже неодноразово говорив про те, що цю дорогу обіцяли відремонтувати під час будівництва об’їзної дороги на Трускавець. Але це залишилося на рівні обіцянок. Я мав кілька зустрічей у Львівській обласній раді, останню 20 травня, і заручився обіцянкою Олега Синютки та заступника Ірини Гримак, що на найближчій сесії обласної ради при розподілі коштів певна сума буде передбачена і на дану дорогу. Щоправда, і Стебник має передбачити кругленьку суму зі свого бюджету”.

Олеся Німеровська

Газета “Медіа Дрогобиччина”, № 4 (51)

ПЕРШІ УСПІХИ

“Сьогодні в приміщенні ЛОДА відбулось засідання постійно діючої комісії з розподілу коштів на капітальний ремонт доріг.

Завдяки неодноразовому зверненню Стебницької міської ради та присутності міського голови, заступника, отця Володимира Лужецького і представників депутатського корпусу на засіданнях  комісії – було прийнято рішення про виділення коштів на капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Дрогобицькій в сумі 3 млн.грн. та ремонт дороги Стебник-Трускавець в сумі 2 млн.грн.

Також з місцевого бюджету передбачається виділення коштів в сумі 1 млн.грн. на співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Дрогобицькій”, – повідомив депутат Стебницької міської ради Іван Асафат.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2266599396762164&set=a.1141095949312520&type=3&theater

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *