Таємниці найближчої сесії, або Чи будуватиме завод фірма, якій 94 дні

Не встигла 11 березня завершити роботу чергова сесія міської ради Дрогобича, як через два дні стає відомо про позачергову. Відбудеться вона цієї п’ятниці, 15 березня.

Про що йтиметься? Офіційного повідомлення про порядок дений, проектів рішення в вільному доступі станом на ранок 14 березня – нема.

Натомість, за неофіційною інформацією, депутати погоджуватимуть співпрацю міської ради з вельми дивними фірмами – щодо будівництва в місті сміттєпереробного заводу.

Чому дивними? Бо одній із них (ТОВ “ЕВР – Дрогобич”) з моменту заснування виповнилося усього 94 дні. Вона – дочірня фірма ТОВу “Еко Стандарт 10”, основна діяльність якого –  46.90 – Неспеціалізована оптова торгівля.

Скрін експрес-аналізу аналітичної системи YouControl

 

Згідно з проектом договору, який шириться в мережі, Дрогобицька міська рада зобов’язується надати 5+ 14 гектарів землі, а ЕВР обов’язується збудувати завод.

Технічна документація не оприлюднена.

В Дрогобицькій міськраді наразі відмовчуються, оприлюднений проект договору не коментують.

 

Єдиними, хто наразі висловив своє бачення з цього приводу,  є осередок Української Галицької Партії у місті Дрогобич:

“В мережі опубліковано проект угоди щодо будівництва сміттєпереробного заводу в Дрогобичі!
Наш осередок радо вітає ініціативу щодо будівництва такого заводу в нашому місті, яке вже понад рік потерпає від сміттєвого колапсу.
Але, маємо декілька зауважень:
Цю угоду мають обговорювати та затверджувати у п’ятницю, на позачерговій сесії Дрогобицької міської ради. Про це ми дізнаємося не з офіційних повідомлень, а в кулуарах міської ради.
Анонс проведення сесії на офіційному сайті є, а ось яке питання буде розглянуто – немає.
Чому жодної інформації та, відповідно, проекту рішення, не кажучи вже про текст угоди з якою б громада міста мала ознайомитися.

Таке важливе питання повинно пройти найґрунтовніше й експертне дослідження, і зрозуміло, що й громадське обговорення.

Нагадуємо, що врешті питання будівництва заводу стосується не лише сміття та самого заводу. Це ще й питання виділення землі інвестору і судячи з тексту угоди, тут мова йде про 19 гектарів дрогобицької землі.”

 

Як тільки з’явиться офіційне  підтвердження чи спростування щодо оприлюдненого проекту договору або ж якщо буде оприлюднено офіційну позицію міської ради – одразу про це повідомимо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *