Ігор Хом’як  роз’яснив причини зростання вартості послуг для споживачів централізованого опалення

У вівторок, 22 грудня, у Дрогобицькій міській раді відбувся брифінг керівника КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігоря Хом`яка щодо ситуації з нарахуванням оплати споживачам послуг централізованого опалення.
Посадовець зазначив, що підвищення тарифу на теплову енергію зумовило різке підвищення ціни на газ з 1 листопада 2018 року, відповідно до постанови Кабінету міністрів України.
  Для підприємств теплокомуненерго, за словами Ігоря Хом`яка, ціна зросла від 6809 грн. за 1 куб. м. до 8361 грн., тобто на понад 22%, тож відтепер вартість 1 Гкал становить 1988,18 грн.
Окрім підвищення ціни на газ, на 25% зросла заробітна плата для працівників підприємства. Також чисельно зменшилась кількість споживачів централізованого опалення внаслідок встановлення мешканцями міста систем індивідуального опалення. Відтак кількість квартир, які раніше користувались послугами КП «Дрогобичтеплоенерго», зменшилась від 14 тисяч до 4 тисяч.
Також керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» зазначив, що в умовах, в яких сьогодні працює підприємство, доводиться запроваджувати оптимізовані схеми постачання. Тобто відключення споживачів, розташованих далеко від котелень, а також тих будинків, у яких лише кілька квартир користуються централізованим опаленням, а у всіх решту квартирах — індивідуальне опалення.
Підприємство, як зазначив Ігор Хом`як, працює на умовах самозабезпечення та самоокупності, тому тариф КП «Дрогобичтеплоенерго» формується відповідно до встановлених тарифів на газ чи електроенергію державою.
Також посадовець додав, що 35% від загальної кількості споживачів КП «Дрогобичтеплоенерго» отримують субсидії.
Прес-служба ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *