Зона екологічного лиха?

У понеділок, 13 серпня, під час селекторної наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами міст обласного значення та головами районних державних адміністрацій міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до Олега Синютки оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв`язку зі сміттєвою блокадою.

Про це міський очільник Дрогобича повідомив сьогодні на щотижневій нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів ДМР та держустанов міста, передає прес-служба міської ради.

Тарас Кучма наголосив, що відповідне звернення з прикріпленими документами надіслано у Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

«Злочинне угрупування, яке затіяло «тероризм» проти Дрогобича, втратило здоровий глузд. Ми не маємо права ставити під загрозу життя та здоров`я дрогобичан. Так більше тривати не може. У межах чинного законодавства Дрогобич має право розраховувати на підтримку з боку держави, оскільки впродовж півроку ніякої реакції не було», — резюмував міський голова.

Окрім цього, міський голова Дрогобича Тарас Кучма закликав правоохоронні структури Дрогобича притягнути до відповідальності так званих «невідомих осіб», які у суботу, 11 серпня, знущаючись з місцевих жителів, перекрили вул. Війтівська Гора сміттєвими барикадами.

 

У Дрогобицькій міськраді також наголошують: “9 лютого місцеві жителі села Брониця перекрили дорогу до Дрогобицького сміттєзвалища, яке знаходиться поблизу села Брониця Спочатку повідомлялось, що мешканців збурив стан дороги Дрогобич-Самбір, і те, що ділянкою Нижанковичі -Стрий перестав їздити громадський транспорт. Проте маршрутки на цю дорогу, за інформацією Дрогобицької РДА, того ж дня запустили, а мешканці місце протесту не залишили.

Блокада сміттєзвалища, незважаючи на рішення суду про її незаконність, триває до цього часу, відтак у місті склалася критична ситуація з вивезенням та захороненням сміття.

Варто наголосити, що сміттєзвалище, яке блокують селяни, знаходиться у власності міста Дрогобич, тому, невиконавши ухвалене рішення суду іменем України, блокувальники чинять незаконні дії, за які Законом України передбачено кримінальну відповідальність.”

 

Додамо, що 23 липня відбулася спроба силового розблокування сміттєзвалища за допомогою приватної охоронної фірми.  Однак ситуація залишилась незмінною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *