Проект, на реалізацію якого чекали 20 років

Наприкінці минулого року у Стебницькій загальноосвітній школі №7 розпочалися роботи з ремонту та заміни даху. Як розповідає директор школи Микола Симончук, про капітальний ремонт даху мова йшла ще у 1997 році, проте його реалізація відкладалася впродовж 20 років. Цьогоріч проект вдалося здійснити завдяки чіткій та злагодженій роботі депутатів Дрогобицької міської ради від Стебника, а також допомозі депутата Львівської обласної ради Юрія Нестора.

Реалізацією проекту та контролем за його виконанням займається Тарас Городиський, який розповів, хто проводить ремонтні роботи та на яких вони стадіях.

“Цей проект складається з двох етапів: у 2017 році була відремонтована двоповерхова частина школи, а цьогоріч взялися за ремонт триповерхової частини. Розпочали ми з того, що замовили проектно-кошторисну документацію, яка була оплачена з бюджету Дрогобича. Її вартість – 50 тисяч гривень. Далі ми готували наш проект до Державного фонду регіонального розвитку, адже це одне з джерел, яке дозволяє фінансувати такі масштабні проекти. Проте міський відділ освіти нас підвів, бо не подав вчасно експертизу, і нам було відмовлено. Відтак ми знайшли інше джерело фінансування – бюджет розвитку Львівської обласної ради. Реалізація проекту відбувається на 90% за кошти Львівської обласної ради, ще 10% – активи Дрогобицької міської ради. Також був оголошений конкурс на сайті “ProZorro”, за результатами якого тендер отримала тернопільська фірма “Теркомбуд”. Угоду з цією фірмою ми уклали 2 жовтня 2017 року. Загальна вартість робіт сягає понад 3 мільйони гривень. Перший етап вже завершено – шатровий дах двоповерхової будівлі зроблений. На завершальному етапі – триповерхова частина”.

Також пан Тарас розповів, що у майбутньому такі проекти планують реалізовувати і в інших навчальних закладах. У 2018 році чимало об’єктів вдасться відремонтувати завдяки програмі мікропроектів, на яку було подано 9 проектів, 8 з яких – об’єкти соціальної сфери.

Медіа Дрогобиччина №3 (33) від 16 лютого

Олеся Німеровська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *