“Стебницька сільничка” вкотре дивує

П’ять  років поспіль у Стебнику, в професійному ліцеї відбувається фестиваль “Стебницька сільничка”. Цьогоріч  захід проведено під гаслом “Українська вишиванка – українська традиція”

Як наголосила директор навчального закладу Леся Савченко, мета фестивалю – показати зміст професійної освіти, розповісти про ті професії, які здобувають учні ліцею, а також привернути увагу до народних традицій.

Привітав присутніх і парох церкви Різдва Богородиці о. Михайло Бачинський, який зауважив, “варто, щоби ця сільничка була не просто моментом який потрібно пережити, а радше часом проведеним вза’ємному спілкуванні, любові та повазі”.

Стебницький міський голова  Петро Старосольський відзначив активну громадянську  позицію усього викладацького та учнівського колективу і  вручив директору ліцею Лесі Савченко подяку за активну участь у громадському житті міста Стебника та з нагоди проведення фестивалю “Стебницька сільничка”.

Були на святі й гості –  директори стебницьких загальноосвітніх шкіл, представники Стебницького міського центру зайнятості, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, делагації  інших професійних  ліцеїв та коледжів  з Дрогобича та Борислава, гості з Трускавця, а також – багатолітні партнери професійно-технічних навчальних закладів Дрогобиччини з Польщі  –  Вітольд Якубчик, директор комплексу шкіл Остжешува,  та Роберт Міґула, заступник директора комплексу шкіл міста Плашув).

У концертній програмі  взяли участь учні та вчителі Стебницького професійного ліцею, вихованці Стебницької музичної школи, театр пісні “Сяйво зірочок” (Стебницький Народний дім), цирковим мистецтвом глядачів потішили  вихованці аматорського циркового колективу “Вікторія”  (Стебницький Народний дім).

Організатори щиро вдячні всім, хто допоміг провести Фестиваль.

Олеся НІМЕРОВСЬКА, Медіа Дрогобиччина №1 (15) від 12 травня 2017

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *