Кадровий четвер

Одразу дві кадрові ротації відбулись на Дрогобиччині сьогодні, 3 листопада.

Перша:  під час ІІ пленарного засідання XIV сесії Дрогобицької міської ради було розглянуто заяву Олега Дукаса про звільнення його з посади заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань.

Депутати 20-ма голосами задовольнили «прохання» Олега Дукаса.  Як зазначають у Дрогобицькій міськраді, віднині посада заступника міського голови Дрогобича з гуманітарних та соціальних питань стала вакантною.

Хоча в кулуарах уже називають прізвище «наступника». Ним може стати чинний радник міського голови з питань ЖКГ Василь Качмар.

Прикметно, що сесію сьогодні не закрили, коли відбудеться наступне пленарне засідання – наразі не відомо. Найімовірніше, нового зама затверджуватимуть якраз під час одного із найближчих пленарних днів.

Крім того, як стало відомо з власних джерел, вчора, 2 листопада, під час засідання голів фракцій йшлося саме про цю кандидатуру.

А як пояснив своє звільнення сам Олег Дукас – читаємо у його Фб:

«Дорогі друзі, сьогодні подав заяву на звільнення міському голові, оскільки, я вважаю, що моє подальше перебування на посаді стало недоцільним у зв’язку з постійним нагнітанням атмосфери в депутатському корпусі щодо моєї роботи.

З літа цього року існує значна група депутатів, які постійно наполягали на моєму звільненні, звинувачуючи у ситуації, яка складається в медицині та освіті, мене. Попри те, коли на сесії Дрогобицької міської ради постало питання звіту начальника відділуосвіти, депутати більшістю голосів зняли його з розгляду, продемонструвавши цим свою цілковиту згоду із усім, що відбувалося в цій сфері, замість того, щоб дати реальну оцінку стану освітньої галузі мм. Дрогобича та Стебника за останні роки. Щодо сфери охорони здоров’я, то до недавнього часу відбувалось активне лобіювання збереження на посаді екс-керівника останніх 12 років відділу охорони здоров’я, зі сторони певних депутатів допоки він за власним бажанням не звільнився. Тому це все збурення з медиками, яке відбувалось на останніх пленарних засіданнях – спільна відповідальність усіх гілок дрогобицької влади, а не тільки моя.

Не знімаючи із себе відповідальності за всі проблеми, які виникли, нагадую, що ми вперше за багато років нарешті взялись за реформування нашої галузі охорони здоров’я, наступною повинна стати децентралізація в освіті. За цей рік у місті була проведена велика кількість культурних заходів, багато з яких мали новий формат і організовувались за участі громадськості. Також на початку року було створено за активної моєї участі «Туристично-інформаційний центр м. Дрогобича», який показує хороші результати тощо.

Хочу подякувати усім, хто був зі мною, хто допомагав мені в роботі, хто підтримував, зокрема представникам громадськості, здоровій частині депутатського корпусу та працівників міської ради Дрогобича. Попри все я не маю наміру повністю усуватись від розпочатої роботи й буду максимально сприяти завершенню справ, над якими працював

Друга кадрова ротація стосується району: під час позачергового засідання сесії районної ради, без попереднього обговорення з депутатським корпусом, було винесено на розгляд і затверджено на посаду головного лікаря Дрогобицького районного територіального медичного об’єднання кандидатуру  Олександра Слабого.

Як повідомляють у Дрогобицькій РДА, О.Слабий 1983 р.н., родом з Дрогобича, працює заступником головного лікаря з лікувальної роботи Пустомитівської районної лікарні.

«Окремі депутати висловили зауваження, що кандидатура претендента є для них невідомою, а на посаду варто пропонувати місцевого фахівця, який знайомий з проблемами охорони здоров’я Дрогобиччини .Голова профільної комісії Юрій Мручок повідомив, що всі процедури погодження кандидатури були дотримані, а Леонід Іванчук, чию кандидатуру підтримав більшістю голосів медичний актив району, відмовився від пропозиції.

Перед депутатами виступив Олександр Слабий, який коротко повідомив свою біографію та запевнив, що в процесі роботи намагатиметься знаходити компромісні зважені рішення стосовно подальшого функціонування, розвитку та реформування сфери охорони здоров’я району.

В результаті депутати підтримали кандидатуру Олександра Слабого на посаду головного лікаря ДРТМО (за 33 депутати)», – повідомляють в РДА