На тобі, небоже, що мені негоже: землю АТОвцям дали в місцях, де можливі провали, а також на людських городах

Від того, яку ситуацію у Стебнику створили навколо виділення земель ветеранам АТО, волосся дибки стає. Виглядає все на те, що від захисників хотіли банально відмахнутись, діючи за принципом «на тобі, небоже, що мені негоже».

Але про все по черзі.

Попередньою владною каденцією у Стебнику АТОвцям було виділено ряд земельних ділянок, що перебувають на балансі Стебницької міськради. Щасливі з цього рішення, хлопці вже почали документацію виробляти. Але… Як з’ясувалось, більшість з цих ділянок виділені в місцях, де будуватись категорично не можна. Це, наприклад, територія в зоні гірничого відводу «Полімінералу». Колись людей звідти переселяли – щоб біди не сталося, а тепер от знову.. При тому, що всі знають, що на тій території можливі провали ґрунту. Це також території, на яких – лінії електропередач, газопроводи та ін..

Крім того, наскільки відомо, дуже багато стебницької землі (яка по генплану належить місту калійників), фактично перебуває у власності Болехівців. Як наслідок, Болехівська сільська рада прийняла рішення про розроблення кварталу для учасників АТО на місці, де за генпланом  маж бути багатоповерхова житлова забудова Стебника, а нині там вже багато років мають свої городи місцеві мешканці. Відповідним рішення фактично «стикають лобами» учасників АТО і бабусь з їх городам-годувальниками.

Який вихід з ситуації? Голова міста, який провів не одну зустріч з АТОвцями, каже: вирішити проблему можна. Є варіант. Але тут він самотужки не справиться (земля ж-бо теж за Болехівцями рахується), тож втрутитися має районна влада. Йдеться про територію біля 18-ї школи – 20 гектарів, які можна розподілити поміж АТОвцями і проконтролювати щоб землю отримали саме бійці, а не хтось вмілий попри них.

Плюс, на цю територію можна перемістити тих АТОвців, кому свого часу землю дали там, де будуватись категорично не можна – в зоні гірничого відводу та ін..

 «Ми будемо звертатися до голови райдержадміністрації, який позиціонує себе прихильником АТОвців, аби цю проблему було врегульовано і вирішено», – наголосив голова міста калійників Петро Старосольський.

Марія Кульчицька

“Медіа Дрогобиччина”, №11

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *