Зниження податкового навантаження не повинно приводити до зниження заробітної плати

Підприємства, установи, організації та громадяни-суб’єкти підприємницької діяльності у ході виплати заробітної плати повинні дотримуватися вимог чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Про це говорилось на зустрічі голови Дрогобицької райдержадміністрації Максима Лісогора та начальника Дрогобицької ОДПІ Юрія Гриніва з підприємцями та представниками підприємств Дрогобиччини, яка  відбулася в сесійній залі Дрогобицької районної ради.

Як інформують у Дрогобицькій РДА, головний податківець району, звертаючись до учасників наради, наголосив, що допомагаючи волонтерам збирати кошти для військових і одночасно приховувати доходи, зменшувати заробітну плату підприємець робить більше шкоди аніж користі. Держава, знизивши податкове навантаження на підприємства очікувала, що за рахунок цієї різниці вдасться підняти працівникам зарплату, а вийшло навпаки – підприємства зменшили рівень зарплати працівникам. За словами Юрія Гриніва, таких на Дрогобиччині нараховується 137 суб’єкти господарювання і з кожним з них буде конкретна розмова, де кожен керівник зобов’язаний буде обґрунтувати об’єктивні та суб’єктивні причини таких дій.

Присутній на нараді депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний висловив надію, що з приходом нового керівника Дрогобицької ОДПІ між підприємцями та податківцями і надалі розвиватимуться партнерські відносини.

//

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *