Тарас Кучма, приступаючи до виконання обов’язків міського голови Дрогобича, склав Обітницю перед Богом і людьми

«Дрогобичу дуже пощастило» – саме така думка передусім лунала у вівторок, 17 листопада, у вщент заповненій міській сесійній залі.

Цього дня тут у свої повноваження увійшли новообраний Дрогобицький міський голова Тарас Кучма та новообрана Дрогобицька міська рада.

На Присягу до голови і депутатів прибули священики різних конфесій, народні депутати України, депутати Львівської обласної ради, міські голови сусідніх Стебника, Трускавця, Борислава, громада міста.

Прикметно, що після складання Присяги голови, тарас Кучма виголосив Обітницю пепед Богом і людьми. Тарас Кучма пообіцяв що працюватиме виключно на благо громади, за час перебування на посаді не використовуватиме службове становище та не приватизовуватиме нерухомості, не отримуватиме земельні ділянки – ні він, ні члени його родини. У випадку порушення цієї Обітниці – зобов’язується скласти повноваження міського голови. «Бо люди хочуть справедливості. Моя команда – громада Дрогобича. Не підведу»

Вражений від почутого, «зал» сприйняв усе гучними оплесками і схваленням – бо такого досі у Дрогобичі точно не було.

«Якби таку обітницю давав кожен депутат, кожен голова, представники уряду та Президент – ми б уже точно жили у якісно іншій країні», – наголосив, виступаючи  трибуни Дрогобицької міської ради, народний депутат України  Дмитро Добродомов.

«Щиро радію за наш Дрогобич, Дрогобиччину. Ми працюватимемо спільно і відродимо нашу землю», – додав, зокрема, народний депутат України від Дрогобиччини Богдан Матківський.

Нардепи, які створили у ВРУ фракцію «Народного контролю», запевнили, що усіма силами допомагатимуть і Дрогобичу, і Дрогобиччині.

Зі словами вітань-побажань до голови і депутатського корпусу звернулись голови сусідніх міст. Петро Старосольський, голова Стебника, побажав усім плідної співпраці та не забувати про місто калійників. Депутатів від Стебника, які пройшли у Дрогобицьку міську раду (а їх аж семеро), Петро Старосольский закликав одразу ж створити міжфракційне об’єднання «Стебник».

Андрій Кульчицький, голова Трускавця, одразу зауважив, що на столі в Президії стоїть мінеральна вода «Трускавецька». «Це дуже приємно, що підтримуєте своїх. Тепер знатиму, чим у Трускавці солити», – пожартував він, та додав, що з новообраним головою Дрогобича порозумілися одразу, з-пів слова, і співпраця між містами обов’язково буде.

Ігор Яворський, голова Борислава, наголосив, що одразу після того, як стали відомі попередні результати виборів в усіх містах Дрогобиччини, між усіма потенційними головами зав’язався конструктивний діалог, який, впевнений, приведе до співпраці на благо і розвиток усіх міст краю.

Виступали з трибуни ради також бойові побратими Тараса Кучми, які розповіли про роботу новообраного голови на фронті – як організував медслужбу, наскільки професійно і якісно все було зроблено.

Виступали і благословляли священики.

Урочиста сесія розпочалась виконанням Гімну України і хвилиною мовчання за Героями Небесної Сотні та полеглими у зоні АТО. Закінчилась сесія виконанням «Боже великий, єдиний».

А відтак, біля Стелли пам’яті Героїв Небесної сотні та Захисникам незалежності України, що на храмі Пресвятої Трійці, відбулась панахида за новітніми Героями України. Владика Григорій Комар поблагословив голову і депутатів на добрі справи, а отець Ігор Цмоканич наголосив: просить не одразу вдаватись до критиканства новообраних, а дати їм час попрацювати і проявити себе.

Зазначимо, під час першої урочистої сесії новообраному міському голові, а до того часу -начальнику медслужби батальйону Кульчицького було вручено дві цілком заслужені медалі: від Патріарха Філарета «За жертовність і любов до України» та від командування Національної гвардії України «Сильні духом».

Марія Кульчицька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *