Дороги «підлатають», освіту – потрохи «оптимізовуватимуть»

У понеділок, 20 липня, відбулося продовження засідання виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, який минулого четверга не назбирав голосів, аби прийняти рішення про скерування коштів, отриманих від перевиконання міського бюджету у першому півріччі, на ремонт доріг міста.

Тоді частина членів виконкому стояла на тому, що гроші треба акумулювати для нової влади, яка розпорядиться заощадженнями попередників після виборів у жовтні, або ж – залишити їх в резерві, на випадок якщо бракуватиме коштів на виплату зарплат освітянам чи медикам.

Понеділкова робота виконкому, як зазначають в Дрогобицькій міськраді, була конструктивнішою. В. о. міського голови, секретар міської ради Тарас Метик, як і попереднього разу, закликав зважити на ріст інфляції і все ж з користю для громади невідкладно освоїти гроші.

Засідателі дійшли консенсусу, погодившись вкласти гроші у дороги, але при цьому створити комісію з контролю процесу використання фінансів.

Зі слів першого заступника міського голови Петра Суди, сума, передбачена для латання доріг, становить 3,4 млн  грн.

Водночас, того ж дня, 20 липня, секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик на оперативній нараді поставив руба питання оптимізації в освітній галузі. Він доручив відділу освіти невідкладно готувати рішення про оптимізацію вечірньої школи та Будинку вчителя. З його слів, не за горами початок навчального року, до цього часу на вимогу облдержадміністрації, яка ставить чіткі вимоги оптимізувати освітню мережу, слід прозвітувати про зроблені у цьому напрямку кроки. Тому процес оптимізації, незважаючи на його гальмування, мусить нарешті набрати обертів, кажуть в мерії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *