Звільнити Генпрокурора Шокіна

У Верховній раді України триває збір підписів під Постановою про звільнення В.Шокіна з посади Генпрокурора.

Станом на зараз, як інформує pl.com.ua, зібрано 82 підписи.

Нардеп від Дрогобиччини Богдан Матківський – в числі тих, хто поставив свій підпис  щодо відставки генпрокурора Шокіна.

Як пояснив Б.Матківський в коментарі ДрогМедіа, підписався, оскільки переконаний, що Генпрокурор не справився з покладеними на нього обов’язками. Підпис поставив після втечі Клюєва. А сьогоднішні події тим паче доводять необхідність відставки.

 

Зазначимо, у ці дні громадськість збурив факт тиску Гепрокуратури на слідчих Генпрокуратури та СБУ через їх розслідування проти високопоставлених прокурорів Шапакіна і Корнійць, що підтвердив заступник генпрокурора Віталій Касько. Зокрема, тиск здійснюється на трьох його слідчих, а також на сім слідчих його колеги Давида Сакварелідзе.

“Тиснуть, починаючи зі службових перевірок і закінчуючи кримінальними провадженнями. Спочатку була одна справа, її під тиском громадськості закрили, тепер вчора відкрили нову, – щодо наших слідчих прокурорів і щодо співробітників СБУ. І працюють по повній програмі”, – сказав він.

Касько вважає, що таким чином намагаються помститися слідчим, а також знищити докази у справі і показати, що вести розслідування проти високопоставлених людей не можна.

“Тобто люди працюють замість адвокатів підозрюваних, роблять все, щоб дискредитувати нашу роботу”, – сказав він.

Також Касько підтвердив інформацію про те, що відразу після обшуків і затримання чиновників 5 липня заступник генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе, але потім справу було закрито.

Ініціатором нинішньої справи були, за його словами, Гузир і заступник генпрокурора Юрій Столярчук, – пише УП 

 

А Ваш депутат підписався?

Перегляньте список і запитайте у свого депутата про його позицію. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *