На бориславських освітян очікує скорочення. Активісти обурені

У Бориславі хочуть скоротити чисельність працівників освіти та об’єднати садочок №17 та школу №9 в навчально-виховний комплекс.

Про це сьогодні, 23 червня, під час наради у Бориславській міській раді повідомив начальник відділу освіти Віталій Лесик, передає ЗІК.

За його словами, основним завданням над якою працює відділ освіти,  оптимізація освітньої мережі та витрат установ освіти. Розроблена ціла низка та план заходів, спрямованих на оптимізацію і покращення ефективності функціонування мережі закладів освіти. Відділом освіти підготовлено проект рішення на засідання виконкому про скорочення чисельності працівників установ освіти.

Віталій Лесик додав, що проводиться робота щодо створення навчально-виховного комплексу на базі садочку №17 та школи №9. Таке об’єднання  пов’язане із змінами у до закону про освіту, в якому йдеться, що малокомплектні школи із кількістю до 150 учнів будуть закриватися. Якщо буде створений навчально-виховний комплекс, то фінансування працівників садочку буде проводитися за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. Зараз садочки фінансуються з міського бюджету.

 

Водночас, як написала у своєму Фейсбуці громадська активістка, голова ГО “Воля України” Ольга Єлізарова, громада проти такого кроку. “Сьогодні (21 червня – ред.) у Бориславі в районі Губичі відбулися вельми цікаві збори. Працівники Бориславського відділу освіти переконували вчителів ЗОШ №9, працівників дитсадка, по вул. Дрогобицькій та громадськість Губич в наступному: для того, щоб школу №9 не закрили, потрібно створити навчально-виховний комплекс, об’єднавши школу та дитсадок. При цьому переповнений дитсадок ліквідовують як юридичну особу. Економії коштів, по словах чиновниці, це не дасть, але дозволить забезпечити себе на майбутнє від закриття школи. Чиновниця стверджувала, що у липні Верховна рада прийме новий закон про освіту, і для того, щоб ЗОШ №9 функціонувала – її наповнюваність має бути 250 чол(тепер лише 120). Тому садочок потрібно терміново приєднати до школи. Навчальний комплекс буде фінансуватися з держбюджету і школі нічого не загрожуватиме. 
Як вам спосіб “збереження” школи від бориславської освіти?
Бориславські активісти і ми разом з ними, підозрюємо, що метою цих дій є подальша передача дитячого садочка “інвестору”. На зборах жодного рішення прийнято не було . А чи надалі “пропихатимуть” питання ліквідації садка, покаже час.”

М.К.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *