Для учнів дрогобицької Гімназії №5 екоактивісти проводять творчий конкурс на екологічну тематику

В грудні минулого року ми  повідомляли про те, що у Дрогобичі на базі Гімназії №5 ім.Героя України С.Кульчицького за кошти Міжнародного  фонду «Відродження» (Швеція) екоактивісти реалізовують екологічний проєкт – громадську сортувальну станцію. Йшлося також, що окрім встановлення самої станції, проєкт має просвітницьку місію та покликаний формувати у молодого покоління й мешканців мікрорайону культуру правильного поводження з відходами. 

Днями  екоактивісти Святослав Степ’як та Наталія Стародубець (ГО «Бери і Слав», м.Берислав, Херсонська обл.), що реалізовують проєкт, розпочали втілення  його просвітницької компоненти: для учнів Гімназії №5 оголошено творчий конкурс у 4 номінаціях на тему правильного сортування сміття.

Учителька біології Аліція Чайківська, яка активно залучена в реалізацію екопроєкту, запросила  з кожного класу по кілька представників та спільно із директором гімназії Віталієм Лесиком,  а також Святославом Степ’яком та Наталею Стародубець розповіли учням про конкурс, його мету, умови участі та призи за кращі роботи. На заході йшлося і про те, які загрози довкіллю несе людська діяльність та як зменшити її негативний вплив.

Наталя Стародубець, яка вимушено тимчасово проживає в Дрогобичі, поділилася власним досвідом роботи з молоддю. Зокрема активістка розповіла про креативні конкурси на екологічну тематику, які вона проводила для молоді у її рідному місті Берислав. Також пані Наталя ознайомила дітей з простими правилами, дотримання яких допоможе зменшити шкоду навколишньому середовищу. Кожен має починати із себе та переглянути свої побутові звички, а це не так вже і важко.

Дрогобицький екоактивіст Святослав Степ’як також розповів про свій досвід формування звички свідомого споживання та про власні екологічні ініціативи, які він уже реалізував у Дрогобичі. Зокрема згадав Святослав і про громадську сортувальну станцію «ДроЕко.Логічний», яка працює за адресою Війтівська Гора, 48. Екоактивіст закликав молодь долучатися до екологічних ініціатив та проявити креативність і винахідливість при створенні конкурсних робіт.

Далі учні дізналися детально про умови участі в конкурсі “Ми – екосвідомі діти майбутнього” та вимоги до конкурсних робіт. Всього є 4 види конкурсних завдань:

  • конкурс малюнків “Екосвідомість — мій рівень свободи”;
  • виготовлення поробок з вторсировини (важливо її не купувати, а брати підручні засоби);
  • конкурс на краще відео у Tik-Тok про екосортування;
  • конкурс плакатів на тему “Правильне сортування”.

Переможці у кожному із видів конкурсу отримають цінний приз:  фітнес браслет Mi Band 6 – за найкращий виріб з вторсировини; набір блогера 5 в 1 -за найкраще відео в ТікТок; портативна колонка – за найкращий плакат; флешка – за найкращий малюнок.

Оголошення переліку призів викликало пожвавлення серед учнів, тож вони з цікавістю випитували усі деталі конкурсу аж до того, хто входитиме у склад журі. Роботи можна здавати до 15 березня, після цього буде визначено найкращі з них та нагороджено переможців. Відтак, екоактивісти візьмуться за встановлення сортувальної станції на території гімназії.

Віра ЧОПИК, фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *