З 25 листопада на Львівщині діятиме новий графік погодинного відключення

У разі стабілізації ситуації з 25 листопада діятиме оновлений графік погодинних вимкнень. Про це повідомили у Львівобленерго.
На цей час на Львівщині діють аварійні відключення, спричинені черговим обстрілом енергосистеми. У разі стабілізації ситуації з 25 листопада можливе введення графіку погодинних відключень, який діятиме в оновленому форматі.
Графік оновили зважаючи на звернення споживачів, ситуацію в енергосистемі та для покращення логістики перемикань на підстанціях.
Тривалість орієнтовної відсутності електроенергії у графіку не змінилась — чотири години двічі на добу, але змінились терміни виключення та включення на одну годину. Наприклад, якщо раніше період вимкнень був з 4 до 8 години ранку, то тепер з 5 до 9 години.
Повний оновлений цілодобовий графік погодинних відключень:


Дізнатись, до якої групи відключень належить Ваш будинок можна на сайті ПрАТ «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла»: https://poweroff.loe.lviv.ua/
У Львівобленерго наголошують, що погодинні відключення вводять за розпорядженням «Укренерго». Їх впровадження в дію можливе за відносно стабільної ситуації в енергосистемі, в іншому випадку запроваджують аварійні відключення, попередити про які заздалегідь неможливо.
Вказаний час відключень може збільшуватись на одну годину, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб’єктів для проведення перемикань.
За повідомленням Укренерго, станом на 19:00 виробники електроенергії забезпечили близько 50% потреб споживання в країні. Вже працює значна частина теплоелектростанцій та гідроелектростанцій, поступово набирають потужність всі атомні станції, за винятком окупованої Запорізької АЕС.

Енергетики нагадують, що половину виробництва електроенергії країни забезпечували атомні електростанції. Але АЕС після вимушеної зупинки повертаються в робочий режим повільно – це технологічна необхідність.

В першу чергу енергоживлення подається на об’єкти критичної інфраструктури: газорозподільчі мережі, водоканали, очисні споруди, лікарні. Триває поступове заживлення побутових споживачів.

В Укренерго наголошують, що неможливо зараз назвати жодних точних термінів повного відновлення. Ремонтні бригади «Укренерго» разом з колегами з обленерго ні на хвилину не припиняють аварійно-відновлювальні роботиа обсяги пошкоджень такі, що на їх ліквідацію потрібно більше часу, ніж раніше.

“Хочемо ще раз наголосити – після вчорашньої російської ракетної атаки в енергосистемі відбулася системна аварія. Були уражені важливі енергетичні обʼєкти. Спрацювала автоматика. Після таких аварій відновлення триває довше, ніж в тому випадку, коли відключення здійснюють диспетчери.

Ми підготували енергетичну мережу до включення в роботу електростанцій, але дефіцит потужності в системі – все ще 50%. Якщо ми хочемо зберегти обʼєднану енергосистему, попри російські терористичні атаки, контрольовані відключення необхідні,”- йдеться уповідомленні компанії

2 thoughts on “З 25 листопада на Львівщині діятиме новий графік погодинного відключення

  • 27.11.2022 о 23:35
    Permalink

    Живемо в першій групі а відключення за 1-2-3! Як поясните?! Садовий в курсі?

    Відповідь
  • 15.12.2022 о 09:40
    Permalink

    Графік відключить муроване Червоноградський рн

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *