У Дрогобичі відбудеться літературно-мистецький проект «Друга осінь», присвячений Бруно Шульцу

19–20 листопада у Дрогобичі відбудеться щорічний літературно-мистецький проєкт «Друга Осінь», присвячений 80-им роковинам загибелі Бруно Шульца, ініційований Полоністичним науково-інформаційним центром імені Ігоря Менька Дрогобицького університету та організований спільно із Краківським педагогічним університетом та Товариством Фестиваль Бруно Шульца (Люблін).

Нагадаємо, 2022 р оголошений Сенатом Республіки Польща Роком Бруно Шульца – 12 липня інавґурацію Х Шульцфесту було присвячено 130-й річниці з дня його народження, а 19 листопада минають 80-ті роковини його невинної смерті від рук німецького нациста.

Дводенний цикл подій «Другої Осені» розпочнеться екуменічною зустріччю та спільною молитвою в інтенції Бруно Шульца й тих, хто присвятився збереженню багатокультурної пам’яті нашого міста.

Дрогобичан та гостей міста запрошують до спільної молитви, яка розпочнеться 19 листопада об 11:00 на місці загибелі Бруно Шульца, та стати учасниками різноманітних літературних, мистецьких та наукових подій, що інтенсивно триватимуть упродовж двох днів.

Окрім цього, 19 листопада о 12:00 в межах літературно-мистецького проєкту «Друга Осінь» – у парку по вул. Івана Франка навпроти університету – відбудеться відкриття «Лавки Мрій Блакитноокого» – мистецької інсталяції за мотивами картини Бруно Шульца «Зустріч» та оповідання «Республіка мрій».

Це дар для Дрогобича від польського міста-партнера Битома. Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Битом постійно підтримує Дрогобич та Україну в боротьбі за перемогу над нашим спільним ворогом, надає гуманітарну допомогу та допомогу Збройним Силам України.

Після відкриття лавки-інсталяції в університетській актовій залі відбудеться урочиста панель «Ars longa – жива присутність, надія: на 80-ті роковини загибелі Бруно Шульца» за участі ректора Дрогобицького університету, міського голови Дрогобича Тараса Кучми, представників міста Битома, Сенату Республіки Польща, Генерального Консульства РП у Львові, науковців та дієвців культури із Польщі.

Більш детально ознайомитись з програмою «Другої осені» можна за посиланням: Druga Jesień 2022_PROGRAM_UA

Вхід на всі події «Другої Осені» – вільний.

Організатори заходу: Полоністичний науково-інформаційний центр ім. Ігоря Менька Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка, Краківський педагогічний університет ім. Комісії національної освіти, Товариство Фестиваль Бруно Шульца, Люблін, Благодійний Фонд „Музей та Фестиваль Бруно Шульца”, Дрогобич.

Джерело Дрогобицька міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *