Юна дрогобичанка Марія Пігур пожертвувала ЗСУ кошти з персональної стипендії міського голови 

Днями юна дрогобичанка Марія Пігур, отримавши персональну стипендію від міського голови за активну участь у творчих конкурсах, пожертвувала 2 тис. гривень для потреб українських воїнів. Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Кошти школярка передала у відділ сім’ї та молоді, який акумулює допомогу та благочинні пожертви в підтримку ЗСУ. Окрім цього, Марія принесла і книги для дітей, які проживають на деокупованих територіях та збір яких цими днями було оголошено в стінах ратуші.

Мама дівчинки розповіла, що її дочка Марія – активна творча школярка, учасниця неодноразових Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, на яких здобувала призові місця. Її душа творча та тяжіє до світу прекрасного.

Марія – дитина зі щирим серцем та доброю душею,тому без вагань більшу частину персональної премії пожертвувала на потреби ЗСУ.Це її особисте рішення і воно щире та від душі. Вона дуже хвилюється за події, які сьогодні відбуваються в Україні та щиро вірить, що незабаром буде перемога і війна закінчиться. А ми підтримуємо її прагнення та дуже пишаємось, – ділиться думками мама Марії, Мар’яна Пігур.

У ратуші зазначають, що підтримка талановитих школярів – серед пріоритетів місцевої влади. Так щорічно за підсумками засідання освітньої комісії з визначення кандидатів із обдарованих дітей Дрогобича та Стебника талановитим школярам призначають персональні стипендії міського голови за особливі досягнення у навчанні, творчості турнірах та олімпіадах.

За цьогорічними підсумками комісії – обрано 9 талановитих дітей, яким виплачують персональну стипендія у розмірі 300 грн впродовж 9 місцяв.

Фото ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *